Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kész leégés

2008.08.12

Kész leégés

Sőt több annál.Ha nem eléggé óvatos,egészségét,de még életét is veszélyeztetheti!Idén nyáron nálunk is elhangzott az országos figyelmeztetés ha túlzottan nagy volt az UV-sugárzás.Az egyelőre szokatlan UV-riadóra még csak kevesen figyelnek.Pedig jó lenne,ha mindenki óvatosabb lenne!

  • Mindenekelőtt a legfontosabb a fokozatosság,mert a leégést el kell kerülni!
  • Sose napozzon a forró nyári időszakban 11 és 15 óra között.Ha nagyon erősen tűz a nap,keressen árnyékos vagy fedett helyet.Egy árnyékot adó fa vagy napernyő az UV-sugárzásnak akár a 60%-át is kiszűrheti.
  • Nemcsak a direkt napsugárzás veszélyes,hanem az azt visszaverő felületek is.A tükröző vízfelület,de még a homok és a beton is kerülendők.Azt pedig talán említeni se kell,hogy magas hegyekben a hó,a jég is fokozza a leégésveszélyt.Az UV-sugarak többsége a vízen is áthalad.
  • Az átlagosnál is nagyobb óvatosság szükséges,ha olyan gyógyszert szed,amely fényérzékenységet okoz.Erre ha a patikus vagy az orvos nem figyelmeztette a gyógyszer kisérőpapírján mindenképpen utalni kell.A napfény hatására e gyógyszerek (a legtöbb antibiotikum például) napallergiás tüneteket (fényérzékenységi reakciót) okozhatnak;illetve elbomlanak és nem fejtik ki hatásukat.A fokozott UV-sugárzás amúgy is gyengíti az immunrendszert.

    Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.