Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fáradt lábra masszázst!

2008.08.13

Fáradt lábra masszázst!

Nem csak sok folyadékkal küzdhet a nagy meleg ellen.Lehet,hogy nem is gondolná:egy jó kis lábmsszázs is nagyon frissítő.A nyári kánikulában a felfrissülés legjobb módja,ha csobban egyet a hűsítő vízben.De ez nem mindenkinek adatik meg.Viszont egy jó kis lábmasszázsra biztosan van módja.Mert az érthető,ha egy nehéz nap után fáradtan a kanapéra zuhan.Ám mégse dőljön el,mint egy lisztezsák.Frissítse fel lábát egy gyors masszázzsal,és meglátja:ettől egész testét fittebbnek fogja érezni.Ezzel máris kész az esti randira,mozira vagy színházra!Ha precízen elvégzi az alábbi gyakorlatokat,maga is meg fog lepődni,milyen gyorsan regenerálódik és nem csak a lába egy fárasztó nap után.
Támassza meg a lábfejét egy szék szélén.Finoman masszírozza át egész lábfejét.Ha érzékenyebb,kemény,esetleg fájdalmas területet talál,akkor ott időzzön el kb. 10 másodpercig,folyamatosan nyomva tartva ezt a részt.
Mártsa ujjait hidratáló kozmetikumba vagy valamilyen növényi olajba,és helyezze középső ujját a talpa közepére.Egyenletesen nyomja ezt a területet is 10 másodperces időközönként (tehát nyomja majd elengedi),és ismételje meg néhányszor!
Következzen a boka belső és külső része.Ujjbeggyel és finom körkörös mozdulatokkal masszírozza át az érzékeny csontokat.
Haladjon a lábfej felé:jöjjenek a lábujjak.Mindegyik lábujját jó alaposan nyomogassa meg,és egyenkényt kézbe fogva mozgassa meg őket körbe-körbe,mindkét irányban legalább háromszor.
Üljön egy kényelmes székbe.Helyezze egyik lábát a másik combjára,talppal felfelé.Így jól hozzáfér a talpához,amelyet alapossan masszírozzon át,miközben másik kezével megtámasztja a bokáját.Azután lábcsere,és következhet a másik talpa.
Az egész nem tart tovább,mint negyed óra,és ha jól csinálta,úgy felfrissült,hogy minden baját elfelejtette!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.